mandag den 27. februar 2012

Mange kommende projekter


Manden min er gået i gang med at renovere vores gang. Jeg nåede desværre ikke at få taget "før" billeder før der var ryddet og han var i fuld gang. På billederne er der allerede blevet malet loft og vægge 1. gang - der var lysegråt på væggene før.


Her er så lidt af de ting som stod/hang derude og som nu er opmaginiseret i stue/køkken. Har planer om at nogle helt andre ting skal derud efter renoveringen.


søndag den 26. februar 2012

Forår i luften

Jamen sikke dejligt vejr det er i dag. Var lige ude at gå i den dejlige forårsluft, både på grund af vejret, men også fordi jeg har fundet den her frem igen:








MIN SKRIDTTÆLLER !!!! - jeg er nemlig tyvstartet. Min søde kollega Marianne har meldt flere af os på arbejde ( frivilligt) til kampagnen: "Tæl skridt" - hvor arbejdspladser konkurrerer indbyrdes og kan vinde præmier - det starter nu først i uge 11, men det er godt at være på forkant med tingene. Du og dine kolleger kan også tilmelde dig på : http://www.taelskridt.dk/.

fredag den 24. februar 2012

Selvforkælelse

Så kom den endelig - pakken fra Magnolia Living. Bestilte for læææænge siden og troede noget var udsolgt, men se hvad jeg hentede hos GLS i onsdags.
Pude i sækkelærred og de to nyeste numre af "Jeanne d`arc Living".

fredag den 17. februar 2012

mens vi venter

I krogen mellem køle/fryseskabet og skænken ønsker jeg mig en "plate menage" til at stå der,  altså sådan en tingest i 3 etager, men det skal ikke være sådan en lille en til kager, nej det skal være en der fylder noget, men jeg har ikke rigtig kunnet finde en.
I mellemtiden ind til jeg finder den helt rigtige ( og det gør jeg ) - har jeg opstillet et gammelt staffeli, som også er et nyligt loppefund, med et af mine første forsøg på at male med akryl.

tirsdag den 14. februar 2012

fra askebæger til samling

Ja så blev det til en samling. En samling af Bjørn Wiinblad ting. Det startede med et mindre askebæger, som var blevet indleveret sammen med andet porcelæn på skolen, til at slå i stykker og lave mosaik af, men den skæbne var jeg altså nød til at redde det fra.



- og se nu, der er kommet en del flere ting til siden hen. Noget købt og noget foræret. Smukke ting, lige til at blive glad i låget af.
Og som man kan se blev det nyerhvervede fra loppemarkedet ikke sat i det sorte skab. Der var ikke plads, men pynter også fint på gallerihylden nu.

mandag den 13. februar 2012

Danmarks bedste kringle

I går søndag var vi lige en tur nede ved Ulbølle for at besøge min søde kollega Linda og hendes familie i deres nye hjem. De er som før skrevet gået i gang med at renovere en gammel nedlagt gård, som ligger "et stenkast" fra vandet - og det passer næsten. De har allerede nået rigtig meget, men der er fast arbejde i projektet et godt stykke tid endnu - det drejer sig nemlig om en totalrenovering af hele skidtet.
Vi havde lige lidt hjemmebagt sødt med til kaffen, nemlig "Danmarks bedste kringle" - altså den fra Søren Ryge programmet. Her følger opskriften lige ( med lidt egen omskrivning).
KRINGLE
2 dl lunkent vand
300 g margarine
1 pakke gær ( 50 g.)
3 spsk. sukker
3 æg
Gæren smuldres ud i vandet - MEN der skal ikke røres. Margarinen skæres i små stykker og kommes i sammen med sukker og hele æg - ikke røre rundt endnu. Sættes nu til hævning i ca. 20 min.
Derefter æltes 450 g. mel i med hænderne ( dejen skal være lind).
Sættes igen til hævning 1/2 time.
Dejen deles i 4 og rulles ud til stænger.
Smør en remoncecreme på af :
225 g margarine
225 g. sukker
Drys med kanel og evt. rosiner. Fold siderne ind over. Hæves 15 min. Pensl med æg og drys med perlesukker og hakkede hasselnødder.
Bages i ca. 14 min. vved 220 grader.
- DEN SMAGER BARE GODT.

Lørdagens høst

                                                                           Bjørn Wiinblad fad og vase.
                                                                              2 rødvinsglas
                                                               10 stk. gamle lysholdere

I lørdags var jeg til loppe- og genbrugsmarked i O.C.C sammen med min veninde Pia og hendes store datter - og vi var ikke alene. Der var rigtig meget at se på - rigtig mange fine ting og meget skrammel ( men hvad der er skrammel for den ene kan jo være "fundet" for den anden). Fik også lige lidt fine ting med hjem - det var fair priser for hver af tingene, men det løb jo alligevel op - så NU må jeg altså holde en pause. Spejlet er til at hænge i vores entre, som manden min er gået i gang med at renovere her i weekenden.                                                     
                                                                        Gammelt spejl med det der helt rigtige slidte "franske" look.

fredag den 10. februar 2012

Loppemarked

Så er det her igen, det store loppemarked i OCC her i weekenden - begge dage 10-17.
Gæt hvem der skal derind.
Måske jeg finder noget der skal herind og stå.

mandag den 6. februar 2012

En ugle kommer sjældent alene

Ville lige vise min "hippe" udstilling af ugler i vinduskarmen. De 3 små hæklede har jeg selv stået for tilblivelsen af. Den rigtig fine i teak, forærede min søde far mig( lige efter jul var det vist) han var ude og cykle en tur og havde en lille pakke med til mig med uglen i. Den har stået i mine forældres hjem så længe jeg kan huske.
Den røde i plastic er jo en sparebøsse, som jeg fik gratis med i handelen i Røde kors`s genbrug i Nørre Broby for nylig.

søndag den 5. februar 2012

FORÅR I STUEN



Efter en noget drøj omgang influenza og halsbetændelse, trængte jeg til lidt "grøn" fornøjelse/fornyelse i vaserne. Vaserne med mirabelgrenene har jeg haft kig på et stykke tid hos den lokale Imerco - og så var de sørme i vinduet søndag for 14. dage siden til 5 KR!!!STK. - så jeg købte lige dem der var om mandagen - 9 stk.  
- og så fandt jeg også lige mine vintergækker, som jeg selv har produceret i glas engang, frem fra gemmerne