søndag den 31. juli 2011

Lidt fjol

Fandt den her på Fies fjollerier - sjov ide, prøver at være med.

2 små familier

Her ser du de 2 små familier, som er blevet til i denne uge - det er strikkede husfamilier.

Opskrifter

Humus

100 g. rå kikærter eller 220 g. kogte
40 g. hasselnøddekerner
1 fed hvidløg
ca. 1 spsk. citronsaft
1 håndfuld persille
1/2 dl. kogevand fra kikærterne eller bouillon
 1-2 spsk. olivenolie

Alt blendes sammen til passende konsistens. Tilsæt evt. mere olivenolie. Smag til med salt.


Glæsels græske kødboller

250 g. oksekød
250 g. flæskekød
1 æg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
4 spsk. reven parmesan
1-2 fed presset hvidløg
1 spsk. hakket persille
1 tsk. tørret basilikum
1/2 tsk. revet citronskal

Alt ingredienser røres til fars. Formes til aflange kødboller. Sættes på våde træspid.
Pensles med en blanding af olivenolie, soyasauce og peber. Grilles derefter.

Agurke/tomatsalsa

tomater i små tern
agurk i små tern
olivenolie
lidt hvid balsamico
Lidt friskhakket mynte
salt og peber

Hej så er jeg her igen

Ja så gik der lige pludselig en ugen mere af ferien, ved ikke lige hvor den blev af. Alt er foregået i sindigt tempo ( "ville nok holde op med at trække vejret, hvis jeg blev mere afslappet " citat fra min veninde Pernille). Men har da fået løbet hver anden dag og læst 3 bøger - og lige strikket lidt.
I går fik vi lavet noget dejlig mad, som blev fortæret på terrassen: Forret: "Caprese" - og fornøjelsen er jo dobbelt når bøftomaterne og basilikumen er af egen avl.

Derefter grillede kødboller (efter Glæsels opskrift), kartofler med persille(begge dele egen avl) humus og tomat/agurke salsa (selvfølgelig igen egen avl).

lørdag den 23. juli 2011

Gaveregn

Så er gæsterne kørt hjem. Havde en dejlig formiddag/eftermiddag med de nære samlet omkring mig - 14 stk. ialt. De havde medbragt nogle dejlige gaver - se bare!( der var også lige 700 kr. som man ikke kan se)

fredag den 22. juli 2011

Sikke dejligt vejr....

Ja som min søster skrev så sødt til mig på facebook." Nu skal du bare huske at der er andre end dig der har fødselsdag i dag". Ja jeg har nemlig fødselsdag i dag og sikke dog et vejr - øv. Men jeg har alligevel hygget mig med mine pigekolleger i dag, som var her og spise brunch - og jeg har fået nogle dejlige gaver.
"Dagens buket" kom min kollega Rikke med og min anden kollega Marianne kom med en kurv med vindruer og fine roser af egen avl og lige lidt sødt også(noget var allerede fortæret da billedet blev taget).
Af alle kollegerne fik jeg en fin pude, som jeg havde ønsket mig.
I morges fik jeg gave på sengen af min mand ( Regntæt softshelljakke fra Ilse Jacobsen).
Og af min søn fik jeg en fin pengepung der bare passer fint til min taske.




- og i morgen kommer familien og venner til brunch og så vanker der jo nok flere gaver - dejligt:)

TILLYKKE

Min mor havde fødselsdag i går hun blev 65 år og dermed officiel pensionist, hun har dog sluppet arbejdslivet for et stykke tid siden, da hun har været efterlønner de sidste par år. Dagen blev fejret i deres campingvogn på Smørmosen på behørig vis med familien samlet. Der var nu bare kommet 2 nye "medlemmer" med, nemlig min mosters nye kæreste og min nieces kæreste.

Jeg glemte desværre bare at tage nogle billeder, men jeg huskede jo selvfølgelig at tage billeder af egne "bedrifter" tilegnet fødselsdagen inden vi tog afsted. Der var lige en lille "Dagens buket" til fødselaren og "Inas catering" der skulle med til fortæring.

onsdag den 20. juli 2011

Nina Ferlov

Var i dag en tur i Fåborg sammen med Kirsten igen igen. Vi var på Fåborg kunstmuseum og så Nina Ferlovs nyeste udstilling - det var bare så smukt. Jeg elsker hendes akvareller. Købte så selvfølgelig også lige det hæfte der er blevet udgivet i forbindelse med udstillingen. Jeg købte den første af hendes bogudgivelser i 2003 "Ninna Ferlov akvareller" og var bare solgt - siden er det blevet til "Året har 12 måneder" som hun har udgivet sammen med Søren Ryge Petersen og "Mad og mønstre" - så ønsker jeg mig også lige de 3 andre udgivelser hun har lavet nemlig: "Ninna Ferlov på Fanø", "Landskabsstykker" og "Nina Ferlov kalender" - de originale akvareller til den var udstillet på Fåborg kunstmuseum og kunne erhverves for den nette sum af 295.000 kr. , men så er der altså også tale om ialt 12 rammer med henholdsvis 30 -31 små akvareller i hver ramme.
De fleste af hendes andre akvareller var allerede solgt - og det kan man godt forstå.
Jeg har også fået handlet stort ind - i morgen har min mor nemlig fødselsdag og jeg har lovet at lave en del af maden. Så 4 pakker skal hun have en fra hver i husstanden dvs. de to misser har lagt sammen om en pakke.

-og på fredag har JEG selv fødselsdag - der kommer mine "pigekolleger" til brunch og lørdag kommer familien og venner til brunch.

Dagens buket

Ja det er faktisk gårsdagens buket - den fik Kirsten da vi var inde og spise hos hende i går. Hun havde lavet dejlig marokansk inspireret mad.

London here we come..

Sønnike blev jo konfirmeret her i foråret og vi gav ham en rejse til London i gave.
Så da Kirsten vores søde nabo var og spise her i Lørdags surfede vi rundt på nettet og fik bestilt flybilletter og booket hotelværelse - 4000 ialt for 3 personer i 4 dage, er det ikke ok?

søndag den 17. juli 2011

Fanden er løs...

Kender I det, så er der igen kommet myrer indendørs. Synes vi har myrer overalt - på terrassen, i drivhuset i haven. Irriterende små bæster:(

Men nu til noget helt andet: Vi har bare rigtig mange pærer på vores træ i år - så mange at vi har været nød til at tynde ud - teenageren i huset kan næsten ikke vente til de bliver modne, han har dog lovet at levne et par stykker til moren i år - sidste år kom vi hjem fra en bytur og så var de sidste 20 pærer spist ( der var lige et par kammerater på besøg).

Så vil jeg lige vise min nye måtte - dvs. købte den for en 14 dages tid siden. Den skulle være lavet efter de gamle kloakdæksler i Paris - synes den er lidt dekorativ i sig selv:)


Jeg købte den her: http://www.luxoliving.dk/. Bestilte den ene dag og så var den med posten næste dag - hurtig ekspedition.

torsdag den 14. juli 2011

Andre lopper





Ja nu jeg alligevel er i gang synes lige jeg vil vise de loppefund jeg har gjort her i foråret/sommeren.
1. billede: 2 stk duge købt i den lokale "Kirkens korshærs genbrug" for 25 kr. stk. ( farverne ser bare lidt mærkelige ud på billedet - i virkeligheden er den ene dug mintgrøn, den anden lys gul og den tredje ja en flot brunlig nuance med hvidt og kobbertråde i).
2. billede: Lagkagefad af nyere dato og grøn skål af presset glas - købt i antikvitets og genbrugsbutik i Ebeltoft her i foråret - ialt 75 kr.
3. billede: Lille krystalvase og saltkar i glas på fod - købt i Horne, i Kristi Himmelfartsferien til ialt 35 kr.
4. billede: Ib Lauersen "Bur" m. fad - købt i Røde kors genbrugsbutik i Ebeltoft for 50 kr. ( det man kan købe i butikkerne nu bare til det dobbelte)
5. billede: Thedåse og uldgarn - købt i den lokale "Genbrugsen" for ialt 30 kr

Lopper

Hvad er det så man kan lave på sådan en regnvejrsdag, når man har ferie, udover at gøre kål på strygebunken( og den var mega), bage og kæle med katten - ja man tager da selvfølgelig lige rundt på en "loppetur".

Så det gjorde jeg - igennem 4 stk. genbrugsforretninger i lokalområdet og se så bare her:
Øverst billede: 1 stk krystalvase, 1 stk. vinglas( der kan passe sammen med nogle jeg har i forvejen), 1 stk. lille glasfad, 1 stk lille skål i rosafarvet glas og 1 stk. citronpresser i glas( sådan en har jeg egentlig manglet længe) = 35 kr. ialt.
Nederste billede: 1 sæt sengelinned - fik jeg for 20 kr. Bjørn Wiinblad skålen var den dyreste, den kostede 70 kr. ( jeg har ellers besluttet, at jeg ikke skal have mere Bjørn Wiinblad, men kunne alligevel ikke lade være).
Ahhr det var rigtig dejligt - tænk at man kan give efter for sin shoppelyst og så alligevel slippe med 125 kr. :)

Hækkeklipning

En af de store "glæder" ved at bo i parcelhus er jo at der hvert år skal klippes hæk - og vi har rigtig meget. Det er nu kun liguster halvdelen af den, den anden halvdel er bøgehæk. Vi har ca. 30 m. bøgehæk der skal klippes på begge sider og selvfølgelig oveni. Lisgusterhækken er også ca. på 30 m., men den skal dog kun klippes på den ene side og oveni - Ja jeg klipper altså ikke hæk, hvis jeg var singlepige ville jeg nok heller aldrig bo sådan som vi bor. Men så er det godt at man har en handymand i huset, som klarer den slags i løbet af 1 dag - ja det er så uden at rive hækafklippet op - og for det ikke skal være løgn, så nupper han lige naboens også - og den er ligeså lang.
Heldigvis er udstyret i top (lånes fra arbejdspladsen).
Jeg kan bare ikke så godt lide når den ene længde bliver klippet, det er der krydderurterne står lige så fint op imod. Men når husbonden er færdig med at klippe, så er krydderurterne trampet ned og så ser det bed mildest talt forfærdeligt ud resten af sommeren. - så det skal også laves om.

Boller

Jeg bagte som sagt boller i går - og de blev rigtig gode. Aftensmaden kom så også til at bestå af pålægsboller m. grønt.
Grundopskrift:
50 g gær
3 dl. lunken vand
2 æg
2 tsk salt
2 tsk sukker
1/2 dl. olie
250 g grahamsmel
350 g hvedemel
- det var grundopskriften.
Jeg kogte desuden også en portion grød af havregryn og speltgryn m. vand og tilsatte dejen og så tilsatte jeg noget speltmel for at dejen ikke blev alt for lind.
Jeg doblede også portionen op - dog tilsatte jeg kun 75 g gær ialt.
Jeg rører mine boller i røremaskine - 10 min, det bliver dejen rigtig godt luftig af.
Dejen skal hæve 40 min i skålen og derefter formes til boller, hæver igen i 30 min. Pensles med æg og drysses evt. med birkes.
Bages ca. 15 min ved 200-225 grader.
God appetit. Ina:)

onsdag den 13. juli 2011

Give away

Deltag i min fantasilitastiske give-away

Rugbrød

Jeg bagte et lille nemt rugbrød i går - uden surdej, bare med gær. Jeg har nemlig nogle "infantile" smagsløg der ikke altid er så vild med det syrlige - og derfor heller ikke når rugbrød smager for syrligt. Men det her brød synes jeg er mere til mine smagsløg og så gider jeg heller ikke det der med surdej - det har jeg prøvet flere gange og jeg synes ærlig talt det er møgbesværligt, fordi det skal planlægges så nøje, hvornår man har tiden til at bage det.
Lige nu har jeg boller i ovnen, men dem må I vente med opskriften på til i morgen - jeg laver nemlig altid lige lidt om på opskriften, så nu må vi se om de bliver gode.
Men her er opskriften på rugbrødet, den  fandt jeg i bladet "Jeanne d`Arc Living" 2. udgave 2011:
RUGBRØD M. GÆR:
10 g gær
5 dl koldt vand
1 spsk Akaciehonning ( jeg brugte alm dansk honning)
2 tsk salt
500-600 g rugmel
300-400 g kerner
Gær, vand, salt og honning røres sammen. Rør dejen sammen med håndmixer og tilsæt melet lidt ad gangen. Dejen skal stadig være fugtig. Stil dejen på køkkenborden i 8 timer eller natten over, med et fugtigt klæde over. Kom dejen i formen og lad det efterhæve i ca. 1/2 time.( jeg penslede med olie). Forvarm ovnen til 200 grader og bag i 45 - 50 min. Mærk med en pind om brødet er færdigt. Hænger der dej ved, så bag brødet lidt længere. Sluk ovnen og lad brødet stå i ovnen, til ovnen er kølet helt af.

Dagens buket

Er de sidste roser fra klatrerosen jeg skar helt ned i går. Det er fantastisk flotte roser der kommer på: sart lyserøde fyldte og meget kraftig duftende, den er bare ikke særlig sund i løvet, den får "rust" på bladene og flere grene visner helt - jeg blev spurgt af Linda den anden dag hvad det var for en rose - den indgik jo også i hendes buket. Mener at kunne huske at det var noget med "Mm. Odier", det er ihvertfald en gammel fransk sort - men som sagt ikke særlig sund og det har ikke kun noget med jordbundsforholdene i vores have( der mildest talt er elendige) at gøre, for lige ved siden af står en "New Dawn" og den er flot og mørkegrøn i løvet.

De to vaser på havebordet tog jeg billede af i går ( i solskinsvejr), de er en gave fra min veninde Charlotte . Vasen indendørs med roserne er loppefund her fra i sommers.

mandag den 11. juli 2011

Succes - fiasko











Jeg har været rundt og tage billeder af de ting jeg synes er lykkes god for mig i år, men så lige for kontrastens skyld, har jeg også lige taget et par billeder af det, der ikke er lykkes så godt. Mest glad er jeg nok for husløgene i vaskefadet, men blomsterkarsen er jo også helt fantastisk, selvom den skulle have været cremefarvet - det stod der på frøposen og den var også ekstra dyr bare på grund af det.
Ja og det er altså de to første billeder der er de "mislykkede" hvis du skulle være i tvivl
Ina:)

Dagens buket

Dagens buket kommer til at tilhøre mig selv denne gang, den nye kande skulle have lidt kønt i sig. Buketten består af: Ridderspore, blomster fra Oregano, dild(havde forvildet sig ind i aspargesbedet, lidt sjovt for jeg har ikke sået dild i et par år), blomsterstande fra spinat, mynte og så lidt ukrudt fra haven - Padderokke.
Kanden har fået selskab af et gammelt vaskefad, jeg engang købte i genbrugscentret til 30 kr - og de passer jo sammen. Flagermuslygten er fra farfars gemmer og det er en af de rigtige gamle slags - farmor var lykkelig for at slippe af med "braset".

søndag den 10. juli 2011

Dagens buket

Dagens buket fik min søde kollega Linda, den består af: roser, nelliker, sct. hans urt, blade fra bonderoser, hortensia og limegrønne zinnia.
Vi besøgte Linda i dag på hendes "gods" som hun og kæresten købte i vinters. Ejendommen ligger ca. mellem Ulbølle og fjellebroen og der er omkring 500 m. ned til vandet vil jeg tro, det ligger helt idyllisk og helt autentisk - dvs. der skal laves en masse ved det, men det skræmmer ikke Linda og kæresten - de har store planer med stedet og det skal også nok blive ført ud i livet. Så det bliver rigtig spændende at følge.
Hunden på billedet er lille "Fister" som er 12 uger gammel og meget meget sød.
Ja og så scorede jeg også lige to fine ting fra skrotbunken, som snart skulle afhentes af skrothandleren.
Ina:)